Două nave lansatoare de rachete vor fi alocate Flotei ruse la Marea Caspică până în iulie

Cele mai noi două corvete lansatoare de rachete, Grad Sviiajk şi Uglici, au fost testate cu succes pe mare şi urmează să fie alocate Flotilei ruse la Marea Caspică până în iulie, a anunţat un purtător de cuvânt al Districtului Militar de Sud, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

314 afișări
Imaginea articolului Două nave lansatoare de rachete vor fi alocate Flotei ruse la Marea Caspică până în iulie

Două nave lansatoare de rachete vor fi alocate Flotei ruse la Marea Caspică până în iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cele două nave urmează să se alăture Marinei ruse la sfârşitul primei jumătăţi a lui 2014. Cel mai probabil vor fi alocate Flotei de la Caspica până la 1 iulie", a declarat această sursă.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că cele două nave vor fi primele corvete din clasa Buian-M care se vor alătura Flotei de la Marea Caspică.

Şeful Departamentului pentru contracte de stat în domeniul Apărării din cadrul şantierelor navale, Anatoli Şlemov, a anunţat anterior că Marina rusă va primi zece anve anul acesta.

Marina rusă aşteaptă corveta Velik Ustiug până la sfârşitul anului şi alte şase nave de război din aceeaşi clasă până în 2020, a adăugat el.

Corvetele din clasa Buian-M au un deplasament de 950 de tone şi o viteză maximă de 25 de noduri. Ele sunt înarmate cu rachete de tip Kalibr (SS-N-27, confrom standardelor NATO), tunuri de calibrul de 30 şi 100 de milimetri şi rachete antiaeriene de tip Igla-1M.

Flotila rusă la Caspica are portul în Astrahan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici