Două ostatice sud-coreene, eliberate de talibani

Două ostatice sud-coreene, din grupul de 21 de persoane răpite la 19 iulie de către talibani, au fost eliberate luni, în sudul Afganistanului, fiind transferate în grija unui lider tribal, Haji Zahir, a declarat acesta din urmă prin telefon, pentru agenţia France Presse.

1 afișare
Imaginea articolului Două ostatice sud-coreene, eliberate de talibani

Două ostatice sud-coreene, eliberate de talibani

"Au fost transferate în grija noastră în urmă cu puţin timp", a declarat Zahir, mediator în criza ostaticilor.

"Par să fie în stare bună de sănătate şi urmează să fie predate, poate peste o jumătate de oră, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), a adăugat el prin telefon, din satul Azara, în provincia Ghazni, din sudul Afganistanului.

"Le-am preluat. Sunt cu mine şi ne îndreptăm cu autoturismul spre drumul principal", a mai spus Zahir. "Am demarat (această mediere) astăzi, cu permisiunea guvernului, şi am reuşit să obţin eliberarea lor", a declarat el.

O femeie care s-a prezentat a fi una dintre ostatice a confirmat prin telefon, pentru AFP, că ea şi cu colega sa sunt "bine" şi că se deplasează cu maşina spre Ghazni, capitala provinciei cu acelaşi nume.

Femeia a precizat însă că cele două ostatice eliberate au vârsta de 32 şi respectiv 36 de ani.

Întrebată cu privire la starea de sănătate a celorlalţi 19 ostatici, ea nu a fost în măsură să răspundă, deoarece vocea îi era încărcată de emoţie şi era acoperită de cele ale celorlalţi pasageri ai autoturismului.

Ostaticele au fost predate CICR în jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora României). Ele păreau obosite şi au izbucnit în lacrimi în momentul în care au urcat în vehiculul Crucii Roşii.

Ministerul de Externe sud-coreean a confirmat luni că două femei ţinute ostatice de insurgenţii talibani timp de aproape o lună au fost eliberate, potrivit Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici