Două persoane s-au îmbolnăvit după ce au luat cina într-un restaurant din oraşul britanic Salisbury

Două persoane s-au îmbolnăvit duminică, după ce au luat cina într-un restaurant din Salisbury, oraşul britanic unde fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost otrăviţi în luna martie, a anunţat poliţia, relatează Reuters.

457 afișări
Imaginea articolului Două persoane s-au îmbolnăvit după ce au luat cina într-un restaurant din oraşul britanic Salisbury

Două persoane s-au îmbolnăvit după ce au luat cina într-un restaurant din oraşul britanic Salisbury

Într-o declaraţie, poliţia din Wiltshire a spus că nu există nimic care să sugereze că incidentul de la restaurantul Prezzo a implicat agentul neurotoxic Noviciok şi că nu este clar dacă a fost săvârşită o crimă. Anchetele vor continua, a spus poliţia.

Unul dintre cei doi oameni care s-a îmbolnăvesc la restaurant este rus, a anunţat Sky News, citând surse.

Ofiţerii au fost chemaţi la restaurantul Prezzo ca răspuns la un "incident medical" care a implicat un bărbat şi o femeie, a declarat poliţia din Wiltshire, adăugând că restaurantul şi drumurile învecinate au fost închise ca măsură de precauţie.

Marea Britanie afirmă că ofiţerii din cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU) au folosit agentul neurotoxic Novichok într-un atac ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia. Cei doi au fost grav răniţi, dar în cele din urmă şi-au revenit. Moscova a negat orice implicare.

Mai mult, Ben Wallace, ministrul adjunct de Interne, l-a identificat pe preşedintele rus Vladimir Putin drept responsabil pentru atac.

"Nu cred că poate spune cineva că Dl. Putin nu se află în controlul statului său", a declarat Wallace pentru BBC Radio Four. "Desigur că este responsabil, este liderul statului".


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici