Două rachete au lovit Bagdadul în apropierea ambasadei Statelor Unite

  • Două rachete au lovit Bagdadul duminică
  • În acea zonă se află ambasada Statelor Unite ale Americii.
  • Acestea au provocat pagube materiale, dar nu au fost vicime
1796 afișări
Imaginea articolului Două rachete au lovit Bagdadul în apropierea ambasadei Statelor Unite

Cele două rachete au lovit în Zona Verde a Bagdadului, acolo unde se află mai multe misiuni diplomatice şi clădiri guvernamentale irakiene. Zona este o ţintă frecventă a atacurilor cu rachete şi drone. Acestea au provocat doar pagube materiale, a declarat armata irakiană, potrivit AP.

O rachetă a fost distrusă de sistemul C-RAM al ambasadei americane. Cealaltă a căzut lângă un monument naţional provocând daune la două vehicule civile. O anchetă a fost lansată de către forţele de securitate irakiene.

Cele mai multe atacuri au ca ţintă ambasada americană. Grupurile aliate Iranului au jurat să se răzbune pe Statele Unite pentru atacul american din 2020 care a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani şi comandantul miliţiei irakiene Abu Mahdi Al-Muhandis. Aceste organizaţii au condiţionat încheierea atacurilor împotriva SUA de ieşirea trupelor americane din ţară.

Coaliţia condusă de SUA şi-a încheiat oficial misiunea de sprijinire a forţelor irakiene împotriva grupării teroriste Statul Islamic luna aceasta. Aproximativ 2500 de militari vor rămâne, îndeplinind o misiune de consiliere pentru a continua să sprijine forţele irakiene.

Astfel de atacuri au loc des în Irak. În luna noiembrie, o dronă încărcată cu explozivi a vizat reşedinţa prim-ministrului irakian Mustafa Al-Kadhimi într-o tentativă de asasinat.

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ambasada,
irak

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici