Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie vor putea părăsi Fâşia Gaza

Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie, respectiv română, norvegiană, germană, filipineză, poloneză, austriacă, spaniolă, franceză şi canadiană, vor primi autorizaţie să părăsească Fâşia Gaza luni, prin punctul de la Erez, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

28 afișări
Imaginea articolului Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie vor putea părăsi Fâşia Gaza

Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie, inclusiv română, vor putea părăsi Fâşia Gaza

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner, a mai declarat că un convoi umanitar internaţional a început să treacă luni dimineaţă între Israel şi Fâşia Gaza, în a zecea zi a unei ofensive militare israeliene împotriva Hamas, care controlează acest teritoriu.

"Un convoi de 80 de camioane care transportă un ajutor umanitar a început să tranziteze terminalul rutier de la Kerem Shalom", a precizat Peter Lerner, purtător de cuvânt al Coordonatorului activităţilor israeliene din teritoriile palestiniene.

El a adăugat că acest ajutor umanitar, medicamente şi produse de bază, a fost oferit de Grecia, Iordania, Egipt, companii private şi organizaţii umanitare internaţionale, în special Agenţia ONU pentru ajutortarea refugiaţilor palestinieni (UNRWA).

Conform purtătorului de cuvânt, terminalul rutier de la Nahal Oz a fost de asemenea deschis, pentru a permite transferul către Fâşia Gaza a 200.000 de litri de combustibil destinat în special unei centrale electrice din Gaza, precum şi a 120 de tone de gaz domestic pe zi.

Lerner a precizat că 200 de palestinieni care deţin şi altă cetăţenie, respectiv română, norvegiană, germană, filipineză, poloneză, austriacă, spaniolă, franceză şi canadiană, vor primi autorizaţie să părăsească Fâşia Gaza luni, prin punctul de trecere de la Erez.

După declanşarea la 27 decembrie a ofensivei militare israeliene, cel puţin 510 palestinieni, dintre care 70 în noaptea de sâmbătă, au murit, conform serviciilor de urgenţă palestiniene.

Citeşte şi

Israelul nu a aprobat, deocamdată, cererile românilor de evacuare din Gaza

MAE: Până la ora 12.00, 55 de români şi 9 palestinieni au solicitat evacuarea

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici