Douăzeci dintre deţinuţii evadaţi după un atac al talibanilor au fost capturaţi

Circa 20 dintre deţinuţii evadaţi dintr-o închisoare din Kandahar, din sudul Afganistanului, au fost capturaţi de autorităţi, însă o mie sunt în continuare în libertate, după un atac asupra închisorii comis de un comando de talibani, au declarat duminică surse din cadrul poliţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Douăzeci dintre deţinuţii evadaţi după un atac al talibanilor au fost capturaţi

Douăzeci dintre deţinuţii evadaţi după un atac al talibanilor au fost capturaţi (Imagine: Mediafax/AFP)

"Poliţia şi armata naţională afgană au capturat duminică dimineaţă 14 evadaţi din închisoare, în oraşul Kandahar şi împrejurimi", a declarat comandantul poliţiei din provincie, Sayed Agha Saqib.

Forţele de securitate afgane, asistate de militari ai NATO au lansat o amplă acţiune de capturare a deţinuţilor evadaţi. Sâmbătă, şase dintre ei au fost arestaţi de forţele de securitate afgane.

Atacul asupra închisorii, urmat de o evadare masivă a circa 1.000 de deţinuţi, constituie una dintre cele mai spectaculoase acţiuni ale talibanilor.

Vineri, cel puţin un atacator sinucigaş a deschis o breşă cu o maşină-capcană pentru a permite evadarea majorităţii celor 1.000 de deţinuţi, potrivit autorităţilor.

Un comando a luat ulterior cu asalt închisoarea. Un număr de 15 gardieni au fost ucişi, potrivit lui Ahmad Wali Karzai, care conduce consiliul provinciei Kandahar şi este unul dintre fraţii preşedintelui afgan Hamid Karzai.

În cursul operaţiunii de capturare a deţinuţilor evadaţi, cel puţin 15 insurgenţi au fost ucişi, a anunţat coaliţia internaţională.

"Peste 15 insurgenţi au fost ucişi sâmbătă de forţele de securitate afgane şi cele ale coaliţiei, într-o fermă din vestul Rawonay, în provincia Kandahar, în cursul unei percheziţii pentru capturarea prizonierilor evadaţi", a anunţat coaliţia, într-un comunicat.

"O importantă captură de armament şi explozibil a fost descoperită în cursul operaţiunii. Clădirile de la fermă au fost distruse de raiduri aeriene, după ce mai mulţi insurgenţi au deschis focul", a precizat ea.

Cinci suspecţi au fost arestaţi de militari afgani, se adaugă în comunicat, în care se precizează că nici un civil sau militar afgan sau străin nu a fost rănit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici