Douăzeci şi şase de morţi în Afganistan, într-un accident rutier

Douăzeci şi şase de persoane au murit luni, într-un accident rutier petrecut în sudul Afganistanului, în care un autobuz care circula cu viteză s-a rostogolit de mai multe ori, după ce s-a lovit de un limitator de viteză, a anunţat comandantul poliţiei rutiere din provincia Kandahar.

13 afișări
Imaginea articolului Douăzeci şi şase de morţi în Afganistan, într-un accident rutier

Douăzeci şi şase de morţi în Afganistan, într-un accident rutier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Douăzeci şi şase de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite, în acest regretabil accident", a declarat colonelul Mohammadullah Khan.

Autobuzul transporta pasageri de la Kandahar către Kabul.

Accidentul s-a produs în districtul Daman, în apropiere de Kandahar.

Potrivit colonelului Khan, autobuzul rula cu viteză mare, în momentul în care a trecut peste limitatorul de viteză. Vehiculul a ieşit de pe drum şi s-a rostogolit de mai multe ori.

Ruta Kabul-Kandahar, care duce spre Herat şi frontiera iraniană, este una dintre cele mai periculoase rute din ţară, dar şi una dintre cele mai aglomerate.

Talibanii instalează pe aceasta, în mod frecvent, baraje de control şi bombe artizanale, împotriva numeroaselor convoaie NATO şi forţelor afgane, care utilizează această rută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici