Dr. Anthony Fauci despre pandemie: „Nu o să eradicăm COVID-19”

  • Doctorul Anthony Fauci a avertizat că Statele Unite ale Americii nu vor putea niciodată eradica complet boala COVID-19;
  • Acesta a pus accentul pe importanţa unei campanii universale de vaccinare, cum a fost în cazul poliomielitei şi a rujeolei;
  • În SUA, doar 61% din populaţie este vaccinată;
1548 afișări
Imaginea articolului Dr. Anthony Fauci despre pandemie: „Nu o să eradicăm COVID-19”

Sursa foto: Mediafax.ro

Consilierul medical şef al preşedintelui american Joe Biden, dr. Anthony Fauci, a susţinut marţi, într-un interviu, că fără disponibilitatea vaccinurilor în întreaga lume, nu există nicio modalitate de eradicare a COVID-19.

„Nu cred că este posibil să eradicăm această infecţie pentru că doar o singură dată în istoria omenirii am reuşit să înlăturăm complet o boală şi aceasta este variola. Şi nu cred că o să eliminăm [COVID-19], pentru că trebuie să avem o campanie universală de vaccinare, aşa cum a fost în cazul poliomielitei şi a rujeolei” , a declarat dr. Fauci pentru Independent.

În timp ce directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) a mai făcut afirmaţii similare, avertismentul său de marţi a fost printre cele mai dure de până. Întrebat de modul în care vede el viitorul dată fiind situaţia actuală, medicul a spus că va trebui să ne obişnuim să trăim în continuare cu această boală.

„Ceea ce putem face este să atingem un nivel de ‹‹ control ›› cu care să putem trăi – în care nu este perturbată societatea, economia şi care nu ne face să ne uităm mereu peste umăr, întrebându-ne dacă o să ne infectăm”, a adăugat directorul NIAID.

În continuare, SUA are una dintre cele mai scăzute proporţii de adulţi complet vaccinaţi împotriva COVID-19 dintre naţiunile dezvoltate, cu aproximativ 61% din populaţie imunizată.

 

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici