"Dragoon Guardian 17": Macedonia şi Statele Unite efectuează exerciţii militare comune

Trupe din Macedonia şi Statele Unite au început, vineri, exerciţii militare comune în centrul Macedoniei, care vor dura două săptămâni şi care fac parte din iniţiativa statului balcanic de a adera la NATO, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

186 afișări
Imaginea articolului "Dragoon Guardian 17": Macedonia şi Statele Unite efectuează exerciţii militare comune

Macedonia şi Statele Unite efectuează exerciţii militare comune

Aproximativ 300 de militari americani, 120 de vehicule militare şi mai multe tancuri au ajuns din Bulgaria, pentru a participa la exerciţiul denumit "Dragoon Guardian 17", până la 10 august. Macedonia participă cu peste 100 de militari.

Ministrul macedonean al Apărării a precizat că principalul obiectiv al manevrelor comune este îmbunătăţirea cooperării militare cu SUA, "să arătăm că armata Macedoniei este compatibilă cu standardele NATO".

Noul premierul macedonean Zoran Zaev a promis că va intensifica reformele economice şi va încerca să grăbească aderarea Macedoniei la UE şi NATO.

Macedonia a demarat procedurile pentru aderarea la NATO în 2008, dar statul vecin Grecia s-a opus, pe fondul unei dispute de durată privind denumirea oficială a statului din Europa de Sud-Est, fostă republică iugoslavă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici