Dublinul cere expulzarea angajaţilor ambasadei ruse

Comisia pentru Afaceri Externe şi Apărare a Parlamentului Irlandez răspunde astfel la sancţiunile dictate de Moscova.

1120 afișări
Imaginea articolului Dublinul cere expulzarea angajaţilor ambasadei ruse

Dublinul cere expulzarea angajaţilor ambasadei ruse

Comisia pentru Afaceri Externe şi Apărare a Parlamentului Irlandez a cerut expulzarea din ţară a funcţionarilor şi angajaţilor ambasadei Rusiei la Berlin, ca răspuns la sancţiunile anunţate recent de Moscova împotriva a aproximativ 50 de cetăţeni irlandezi, inclusiv premierul Michael Martin, adjunctul său, Leo Varadkar, miniştrii Afacerilor Externe, Apărării, Justiţiei şi Finanţelor, cărora li se interzice intrarea în ţară.

„În lumina sancţiunilor împotriva miniştrilor guvernului irlandez, a membrilor parlamentului şi a altor oficiali, Comisia solicită acum expulzarea unui număr de oficiali şi agenţi care servesc în prezent la Ambasada Rusiei în Irlanda”, a anunţat preşedintele comisiei, Charlie Flanagan.

În urma anunţului Moscovei, ministrul irlandez de externe Simon Coveney l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Dublin, Yuri Filatov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici