Duminică au loc alegeri în Brazilia: Liderul stângii Lula conduce în sondaje în faţa lui Bolsonaro

Liderul stângii braziliene Luiz Inacio Lula da Silva îşi menţine un avans solid în cursa prezidenţială de duminică împotriva preşedintelui în exerciţiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro şi este la un pas de o victorie categorică, potrivit unui sondaj de opinie, relatează Reuters.

374 afișări
Imaginea articolului Duminică au loc alegeri în Brazilia: Liderul stângii Lula conduce în sondaje în faţa lui Bolsonaro

Sursa foto: Profimedia

Un sondaj CNT/MDA publicat sâmbătă a indicat că Lula ar obţine 48,3% din voturile valide, ceea ce îl plasează statistic la un pas de a obţine jumătate din voturi, ceea ce ar evita un tur de scrutin dureros. Sondajul are o marjă de eroare de 2,2 puncte procentuale.

În cazul în care niciunul dintre cei 11 candidaţi nu obţine mai mult de 50% din voturi, excluzând voturile albe şi cele anulate, cei doi favoriţi - aproape sigur Lula şi Bolsonaro - vor merge la al doilea tur de scrutin pe 30 octombrie.

Sondajul arată că Bolsonaro a redus la jumătate din avansul lui Lula, care a scăzut acum la 7,9 puncte procentuale.

Alte două mari institute de sondare îl prevăd pe Lula învingător detaşat.

Cele mai polarizate alegeri din Brazilia din ultimele decenii vor decide dacă se va întoarce la putere un fost preşedinte care a petrecut timp în închisoare pentru corupţie sau un populist de dreapta care a atacat sistemul de vot şi a ameninţat că va contesta înfrângerea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici