Dunărea a ieşit din matcă la Budapesta, nivelul apei este cel mai ridicat din 2013 încoace

Fluviul Dunărea a ieşit joi din matcă la Budapesta, nivelul apei atingând cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, în condiţiile unor ploi şi ninsori abundente, urmate de o vreme blândă.

1717 afișări
Imaginea articolului Dunărea a ieşit din matcă la Budapesta, nivelul apei este cel mai ridicat din 2013 încoace

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Direcţia Generală pentru Managementul Apelor din Ungaria a arătat că Dunărea a atins miercuri un nivel maxim de 6,93 metri, sub nivelul de 8,91 metri înregistrat în 2013, când au avut loc inundaţii în Europa Centrală după ploile abundente de la sfârşitul lunii mai din acel an, relevă Reuters.

Deşi inundaţiile de anul acesta de pe Dunăre nu au provocat pagube majore în Budapesta, experţii au avertizat că schimbările climatice ar putea face ca inundaţiile timpurii să devină mai frecvente.

Autoritatea pentru ape a precizat că ultima dată când nivelul Dunării a depăşit 6 metri într-o lună decembrie a fost în 1987, dar atunci nu a inundat drumurile de dig.

"Îmi amintesc inundaţii mari, dar nu în decembrie. În decembrie, Dunărea obişnuia să îngheţe. Îmi amintesc vremuri când eram foarte tânăr şi gheaţa din jurul Podului cu Lanţuri trebuia spartă cu explozii", a declarat Miklos, care a refuzat să îşi dea numele de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici