După 10 zile în întuneric: O echipă de medici a ajuns la copiii din echipa de fotbal, încă blocaţi în peştera din Thailanda

Cei 12 copii şi antrenorul lor au primit primul transport de hrană şi asistenţă medicală după zece zile petrecute în peştera Tham Luang din nordul Thailandei, relatează BBC.

2735 afișări
Imaginea articolului După 10 zile în întuneric: O echipă de medici a ajuns la copiii din echipa de fotbal, încă blocaţi în peştera din Thailanda

După 10 zile în întuneric: O echipă de medici a ajuns la copiii din echipa de fotbal, încă blocaţi în peştera din Thailanda

Şapte scafandrii, printre care şi un doctor şi o asistentă medicală au intrat marţi în peşteră pentru a inspecta starea de sănătate a celor 13 persoane blocate în subteran.

Conform oficialilor thailandezi, medicii au analizat starea de sănătate a copiilor şi au tratat eventualele răni sau probleme pe care aceştia le au. Niciunul dintre copii nu are răni grave. De asemenea, salvatorii au petrecut timp cu copiii pentru a le ridica moralul.

„Copiii au fost hrăniţi cu mâncare uşor de digerat, bogată în energie, vitamine şi minerale, sub stricta supraveghere a unui doctor”, a declarat amiralul Apagorn Youkonggaew, directorul Forţelor Navale Speciale.

Momentan, echipele de salvare caută cea mai bună metodă de a-i scoate pe copii din peşteră cât mai curând.

Operaţiunea va deveni din ce în ce mai dificilă, deoarece în următoarele zile va ploua mai mult, ceea ce va cauza creşterea nivelului apei în peşteră, ducând la inundarea zonei în care copiii se află acum.

Grupul a fost găsit de către doi scafandri britanici după nouă zile, pe o porţiune uscată din peşteră, la aproximativ patru kilometri de ieşirea din peşteră.

Salvatorii lucrează la instalarea unor linii telefonice şi electrice înăuntrul peşterii pentru a le oferi copiilor şansa să vorbească cu părinţii lor, a declarat guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osotthanakon.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici