"E cel mai sigur loc din lume în momentul asta. Poate după Noua Zeelandă". Ţara care a reuşit să învingă coronavirusul într-o lună

  • Australia a trecut de vârful epidemiei de coronavirus
  • 6.766 cazuri pozitive, 93 decese şi 5.739 vindecări au declarat autorităţile australiene
  • Cu o populaţie mai mare decât cea a României, circa 25 milioane oameni, Australia are mai puţine îmbolnăviri decât ţara noastră
7340 afișări
Imaginea articolului "E cel mai sigur loc din lume în momentul asta. Poate după Noua Zeelandă". Ţara care a reuşit să învingă coronavirusul într-o lună

"E cel mai sigur loc din lume în momentul asta. Poate după Noua Zeelandă". Ţara care a reuşit să învingă coronavirusul într-o lună

Sudul Australiei este poate cel mai sigur loc din lume, după Noua Zeelandă, când vine vorba despre epidemia de coronavirus, spun autorităţile australiene, care au anunţat aplatizarea curbei îmbolnăvirilor şi demararea discuţiilor privind ridicarea restricţiilor, precum şi a redeschiderii economiei, scrie CNN.
Cu o populaţie de circa 25 milioane oameni, Australia se situează la 6.766 îmbolnăviri şi 93 decese, mai puţin decât a raportat România până în prezent.
Autorităţile australiene s-au confruntat cu ceva probleme la startul epidemiei, când cetăţenii nu au înţeles pericolul şi au luat cu asalt plajele. Ulterior, măsurile restrictive au fost respectate de oameni, iar Australia a reuşit în doar o lună să aplatizeze curba îmbolnăvirilor.
Scott Morrison, premierul Australiei, a anunţat o întrunire a întregului cabinet pe data de 8 mai, în care se vor lua hotărâri privind ridicarea măsurilor începând cu 11 mai.
"Australienii au câştigat această luptă cu carantina. Acum trebuie să repornim economia şi societatea", a spus Scott Morrison.
Nicola Spurrier, responsabil din domeniul sănătăţii publice, a declarat: "Nu mai avem cazuri în sudul Australiei. Vorbim poate despre cel mai sigur loc din lume, poate după Noua Zeelandă".
Australia şi Noua Zeelandă au aplicat măsuri similare, însă cea de-a doua ţară insulară s-a mişcat mai rapid. De menţionat este şi faptul că Noua Zeelandă are 1/5 din populaţia Australiei.
Noua Zeelandă a anunţat în cursul acestei săptămâni prin intermediul responsabililor din Guvern că "a eliminat coronavirusul".
Australia a închis graniţele pentru cetăţenii care au călătorit în China la data de 1 februarie. La 22 martie, premierul Scott Morrison a anunţat starea de carantină şi închiderea restaurantelor, a barurilor, sălilor de cinema şi a celor de fitness.
570.000 teste a făcut Australia până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici