Avocata din Turcia care a captat atenţia opiniei publice a murit. Ea făcuse greva foamei în închisoare timp de 238 zile

  • Femeia de 42 de ani a făcut greva foamei timp de 238 de zile.
  • Timtik a fost acuzată că face parte dintr-o organizaţie teroristă, deşi femeia a negat şi a cerut un proces corect.
  • Avocata ajunsese să cântărească doar 30 kilograme.
2378 afișări
Imaginea articolului Avocata din Turcia care a captat atenţia opiniei publice a murit. Ea făcuse greva foamei în închisoare timp de 238 zile

Ebru Timtik, avocata de origine turcă, a murit FOTO nypost.com

Avocata turcă Ebru Timtik moare într-un spital din Istanbul după 238 de zile de greva foamei în închisoare, relatează Al Arabiya
 
Avocata a fost acuzată că face pare dintr-o organizaţie teroristă şi a fost arestată. Femeia a cerut un proces corect, negând acuzaţiile. 
 
Prietenii lui Ebru au spus că avea 30 de kilograme când a murit. „Ebru Timtik a cerut doar un proces corect şi a devenit o martiră”, a declarat o organizaţie de avocaţi de stânga.
 
Timtik a fost membră a unei asociaţii de stânga despre care se spune că ar avea legătură cu DHKP-C, o organizaţie marxistă de extremă stânga acuzată de atentate teroriste.
 
În 2019, curtea supremă din Istanbul a acuzat 18 avocaţi, inclusiv pe Timtik, că fac parte din organizaţii teroriste. A fost condamnată la 13 ani şi 6 luni de închisoare. În februarie, Ebru a început să facă greva foamei.
 
 

Femeia de 42 de ani se alimenta doar cu apă îndulcită şi vitamine.  În cele din urmă, corpul ei a cedat.

Femeia de 42 de ani se alimenta doar cu apă îndulcită şi vitamine. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici