Echipele israeliene din România reiau operaţiunile de căutare la locul accidentului

O misiune a armatei israeliene a părăsit, miercuri dimineaţă, baza aeriană din România situată în apropiere de locul unde s-a prăbuşit, luni, un elicopter israelian cu şapte persoane la bord, dintre care şase israelieni şi un român, pentru a relua cercetările, relatează site-ul Ynetnews.com.

16 afișări
Imaginea articolului Echipele israeliene din România reiau operaţiunile de căutare la locul accidentului

Echipele israeliene din România reiau operaţiunile de căutare la locul accidentului (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Membrii misiunii au ajuns în zonă cu un elicopter Yasour, care a aterizat la câţiva kilometri de locul accidentului, şi îşi vor continua drumul pe jos. Uşoara îmbunătăţire a vremii ar trebui să le permită să ajungă la faţa locului şi să recupereze cadavrele, dar drumul prin munţi este în continuare dificil, fiind necesare câteva ore pentru parcurgerea lui.

Armata israeliană a anunţat marţi seara că echipele de căutare au localizat cutia neagră a elicopterului, care va facilita indetificarea cauzelor ce au condus la prăbuşirea aeronavei. Cutia a fost găsită de echipa de căutare română, care a trimis o fotografie a acesteia armatei israeliene (IDF), pentru identificare.

Membrii unităţii israeliene de elită au ajuns marţi la baza românească situată la aproximativ 250 de kilometri distanţă de locul accidentului. De atunci, unitatea 669 şi rabinatul militar au fost ocupaţi cu pregătirea echipamentului pe care l-au luat pe munte.

Echipa de căutare este formată din 30 de comandanţi şi soldaţi ai unităţii 669. Aceasta va ajuta la operaţiunile sensibile şi, dacă va fi nevoie, va coborî cu ajutorul corzilor în zonele greu accesibile.

IDF estimează că recuperarea cadavrelor va dura mai multe ore, mai ales că identificarea iniţială a acestora se va face în România. Acestea urmează să fie transportate în Israel joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici