Ecologiştii s-au lipit de o pictură veche de 200 de ani, expusă la Galeria Naţională din Londra

Doi activişti pentru protecţia climei s-au lipit luni de o capodoperă veche de 200 de ani de la Galeria Naţională din Londra. Acesta este ultimul dintr-un şir de proteste ale grupului britanic Just Stop Oil.

374 afișări
Imaginea articolului Ecologiştii s-au lipit de o pictură veche de 200 de ani, expusă la Galeria Naţională din Londra

Just Stop Oil, Facebook

Cei doi protestatari au acoperit celebra pictură „The Hay Wain" a lui John Constable cu o versiune modificată a imaginii înainte de a-şi lipi mâinile de rama acesteia.

Demonstraţia a avut loc la doar o zi după ce cinci activişti Just Stop Oil au perturbat Marele Premiu de Formula 1 din Marea Britanie, stând pe pista de curse de la Silverstone. De asemenea, săptămâna trecută, membrii grupului s-au lipit de ramele unor tablouri din Londra, Glasgow şi Manchester, printre care şi faimosul „Piersici în floare" al lui Vincent van Gogh.

Finalizată în 1821, „The Hay Wain" se numără printre cele mai cunoscute opere de artă din Marea Britanie. Reprezentând râul Stour, care desparte comitatele englezeşti Suffolk şi Essex, este considerat unul dintre tablourile esenţiale ale lui Constable.

În versiunea modificată a protestatarilor, râul a fost înlocuit cu o şosea asfaltată, cu coşuri de fum ale fabricilor reprezentate în fundal şi avioane care zboară pe deasupra.

Poliţia metropolitană din Londra a confirmat pentru CNN că două persoane au fost reţinute şi ulterior au fost eliberate pe cauţiune în aşteptarea unor investigaţii suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici