Editorul de culoare al revistei Vogue, poftit de paznic pe uşa din spate: ”Am fost victima rasismului”

  • Portarul de la sediul revistei Vogue din Marea Britanie a fost concediat pentru "profilare rasială" după ce i-a cerut editorului şef să folosească intrarea de serviciu.
  • Agentul de securitate nu l-ar fi recunoscut pe Edward Enninful.
  • "Astăzi am fost supus unei profilări rasial de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă", spune editorul.
642 afișări
Imaginea articolului Editorul de culoare al revistei Vogue, poftit de paznic pe uşa din spate: ”Am fost victima rasismului”

Sursa FOTO: Profimedia

Portarul de la Vogue a fost concendiat pentru "profilare rasială" după ce i-a refuzat intrarea în clădire editorului de culoare a revistei, scrie BBC.

Editorul şef al Vogue, Edward Enninful, cel mai puternic şi influent jurnalist de culoare al Marii Britanii, spune că a fost victima rasismului la propriul birou când a fost invitat să intre prin uşa din spate.

Potrivit Daily Mail, agentul de securitate i-ar fi refuzat intrarea jurnalistului pentru că nu l-ar fi recunoscut, ba mai mult o altă insultă pentru Edward Enniful a fost atunci când portarul i-a spus să folosească intrarea de serviciu din spatele clădirii.

"Astăzi am fost supus unei profilări rasiale de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă", spune editorul. Mai târziu, tot el a confirmat că paznicul a fost concendiat.
Enninful, în vârstă de 48 de ani, s-a născut în Ghana, dar a crescut în Vestul Londrei, a devenit prima persoană de culoare care a fost numită redactor al revistei Vogue în 2017.
Prietenii faimoşi a jurnalistului sunt consternaţi de situaţia prin care a trecut Enninful. Naomi Campbell fiind una dintre aceştia.

„Când se va schimba acest lucru? Asta se întâmplă în Marea Britanie de ceva timp - îmi pare atât de rău că ai fost nevoit să treci prin asta”, comentează supermodelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici