Edward Snowden a cerut oficial azil politic provizoriu în Rusia

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, blocat de mai mult de trei săptămâni într-un aeroport din Moscova, a cerut marţi azil politic provizoriu în Rusia, a anunţat avocatul rus Anatoli Kucerena, care a avut întrevederi cu el.

682 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden a cerut oficial azil politic provizoriu în Rusia

Edward Snowden a cerut oficial azil politic provizoriu în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cererea a fost trimisă autorităţilor ruse", a declarat avocatul, membru al Camerei civile, un organism consultativ apropiat Kremlinului, după ce s-a întâlnit marţi cu tânărul informatician pe aeroportul Moscova-Şeremetievo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici