Efectele fenomenelor meteo extreme: Patru persoane au murit în India şi Bangladesh în timpul ciclonului Remal

Furtuni puternice şi ploi abundente provocate de ciclonul Remal au lovit luni coastele Indiei şi Bangladeshului, ucigând cel puţin patru persoane şi întrerupând alimentarea cu energie electrică a milioane de oameni înainte de a pierde din intensitate, potrivit Reuters.

90 afișări
Imaginea articolului Efectele fenomenelor meteo extreme: Patru persoane au murit în India şi Bangladesh în timpul ciclonului Remal

Efectele fenomenelor meteo extreme: Patru persoane au murit în India şi Bangladesh în timpul ciclonului Remal

Primul ciclon din acest an în regiune este cel mai recent dintre furtunile frecvente care au lovit coastele joase ale vecinilor din Asia de Sud în ultimii ani, pe măsură ce schimbările climatice determină creşterea temperaturilor de la suprafaţa mării.

Vânturile puternice au rupt linii electrice, au dezrădăcinat stâlpi şi copaci şi au smuls acoperişurile unor case de tablă şi de paie, în timp ce ploile şi mareele mari au avariat unele diguri şi au inundat zonele de coastă.

„Nu mai avem electricitate de noaptea trecută, bateria telefonului meu mobil se va termina în orice moment”, a declarat Rahat Raja, un locuitor din districtul de coastă Satkhira din Bangladesh. „Prin harul lui Allah, ciclonul nu a fost atât de violent pe cât am crezut”.

Aproape 3 milioane de persoane din Bangladesh au rămas fără electricitate, au declarat oficiali ai ministerului energiei electrice al acestei ţări.

Ambele naţiuni au mutat aproape un milion de persoane în adăposturi împotriva furtunilor, dintre care aproximativ 800.000 în Bangladesh şi aproximativ 110.000 în India, au declarat autorităţile.

Două persoane au fost ucise în Bangladesh în timp ce se îndreptau spre adăposturile împotriva ciclonului în al 11-lea ceas, a declarat şeful departamentului de gestionare a dezastrelor, Mijanur Rahman.

„De obicei, oamenii sunt foarte reticenţi în a-şi părăsi animalele şi casele pentru a merge la adăposturile împotriva ciclonului”, a spus el. „Ei aşteaptă până în ultimul minut, când de multe ori este prea târziu”.

Autorităţile vor avea nevoie de mai mult timp pentru a evalua amploarea totală a pierderilor, a adăugat el.

Furtuna, cu viteze de până la 135 km/h, a traversat duminică seara târziu zona din jurul portului Mongla, în sudul Bangladeshului, şi a insulelor Sagar, în statul indian Bengalul de Vest, în estul Indiei, au anunţat oficialii meteorologici indieni.

Acesta a început să atingă pământul în India în jurul orei 21.00, proces care a durat aproximativ cinci ore, au adăugat oficialii meteorologici, înainte de a slăbi în ciclon în cursul dimineţii de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici