Egiptul va judeca 44 de persoane, printre care 19 americani, în cazul finanţării ONG-urilor

În Egipt, 44 de persoane, printre care 19 americani şi alţi străini, vor fi judecaţi pentru acuzaţii de finanţare ilegală a organizaţiilor non-guvernamentale care operau în această ţară, au declarat duminică surse judiciare egiptene.

212 afișări
Imaginea articolului Egiptul va judeca 44 de persoane, printre care 19 americani, în cazul finanţării ONG-urilor

Egiptul va judeca 44 de persoane, printre care 19 americani, în cazul finanţării ONG-urilor (Imagine: shutterstock)

"Patruzeci şi patru de persoane, printre care egipteni, 19 americani şi persoane de alte naţionalităţi, au fost trimise în faţa curţii penale din Cairo în cazul finanţării ONG-urilor", a declarat această sursă.

Niciuna dintre aceste persoane nu a fost reţinută în aşteptarea procesului a cărui dată nu a fost precizată, a adăugat sursa.

Această acţiune în justiţiei urmează unei percheziţii la 17 locaţii ale unor ONU-uri egiptene şi internaţionale de apărare a drepturilor omului la 29 noiembrie.

Printre acestea figurează organizaţiile americane National Democratic Institute (NDI), International Republican Institute (IRI) şi Freedom House, precum şi o organizaţie germană, fundaţia Konrad Adenauer.

Acest caz a tensionat relaţiile între Washington şi puterea militară egipteană care a succedat preşedintelui Hosni Mubarak după îndepărtarea acestuia la 11 februarie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici