Elveţia deschide noi centre de vaccinare în masă în Geneva şi Lausanne

  • Elveţia a deschis noi centre de vaccinare în masă în Geneva şi Lausanne.
  • Centrul de vaccinare deschis la Palexpo, din Geneva are o capacitate de 2.000 de vaccinări pe zi.
  • Numărul de cazuri COVID-19 a continuat să crească constant în ultimele săptămâni.
296 afișări
Imaginea articolului Elveţia deschide noi centre de vaccinare în masă în Geneva şi Lausanne

Elveţia a deschis noi centre de vaccinare în masă în Geneva şi Lausanne, informează Reuters

Un mare centru de vaccinare a fost deschis la Palexpo, din Geneva, un centru de convenţii care găzduieşte în mod normal Salonul Auto Internaţional, anulat anul acesta din cauza pandemiei.

"Centrul se deschide astăzi cu o capacitate de 2.000 de vaccinări pe zi. În timp se poate ajunge rapid la 3.000 sau 4.000 de doze administrate pe zi, ceea ce este imens", a declarat Nathalie Vernaz, medic. 

Numărul de infectări cu Sars-Cov-2 a continuat să crească în ţara alpină, în ultimele săptămâni. Elveţia a înregistrat 4.905 de cazuri vineri. În total au fost raportate 637.304 de cazuri COVID-19.

În Lausanne, cel mai mare centru din cantonul Vaud a fost deschis la Palais de Beaulieu, care îşi propune să vaccineze 14.000 de persoane pe săptămână.

Totodată, primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis la periferia oraşului Stockholm, capitala Suediei. 

Centrul este situat într-o sală mare de conferinţe, iar vaccinul este administrat de o companie privată de asistenţă medicală. La capacitate maximă, în centru se pot vaccina 10.000 de persoane pe zi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici