Elevii moldoveni vor studia "Istoria Românilor" opţional

Ministrul moldovean al Educaţiei a anunţat miercuri, la încheierea unei şedinţe de Guvern, unele modificări privind studiul istorie, între care şi faptul că disciplina "Istoria Românilor" va fi opţională, iar manualele vor fi recomandate de către profesori.

268 afișări

"Aceste modificări în programul şcolar sunt în strictă concordanţă cu standardele europene şi punctul de vedere al organismelor internaţionale", a declarat Mihai Sleahtitchi, fără alte precizări în acest sens. "De asemenea, manualele se vor numi manuale de Istorie", a mai spus ministrul moldovean al Educaţiei relatează ProTV Chişinău.

El a anunţat că în anul şcolar 2011-2012 vor exista "trei manuale de istorie, şi anume pentru clasa a cincea, pentru clasa a zecea şi pentru clasa a douăsprezecea".

"Manualul de Istoria Românilor va fi oferit opţional şi va fi recomandat de către profesori, în anumite situaţii, pe anumite segmente", a mai precizat Sleahtitchi.

"Acceptăm, cu plăcere, orice alt manual care ar putea servi ca sursă suplimentară", a continuat ministrul.

El a mai anunţat că disciplina "Istorie" constă, în proporţie de 50 la sută în istorie universală, 45 la sută istorie naţională şi 5 la sută istorie locală sau regională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici