Elicopterul israelian ar fi intrat într-un nor înainte de a se prăbuşi - VIDEO

Elicopterul armatei israeliene ar fi intrat într-un nor înainte de a se prăbuşi luni în România, le-a spus anchetatorilor israelieni căpitanul altui elicopter care zbura împreună cu acesta, relatează Jerusalem Post în ediţia electronică de marţi.

150 afișări
Imaginea articolului Elicopterul israelian ar fi intrat într-un nor înainte de a se prăbuşi - VIDEO

Elicopterul israelian ar fi intrat într-un nor înainte de a se prăbuşi (Imagine: Tiu_Marin/Mediafax Foto)

Conform postului de televiziune Channel 2, două elicoptere ar fi intrat într-un nor. Căpitanul primului elicopter le-a spus anchetatorilor armatei israeliene că a dat instrucţiuni celui de-al doilea să se distanţeze, pentru a evita o coliziune. Ulterior, cel de-al doilea elicopter a lovit un munte.

Armata israeliană susţine că accidentul a fost cauzat de condiţiile meteo nefavorabile, nu de o problemă tehnică. Exerciţiile de antrenament vor continua în România, cu aceleaşi eclioptere, potrivit Jerusalem Post.

Este încă neclar ce s-a întâmplat în cel de-al doilea elicopter Yasour, care are un sistem de avertizare menit să prevină prăbuşirea în munţi. Armata israeliană analizează circumstanţele accidentului, mai precis dacă sistemul de avertizare a funcţionat sau dacă a fost suficient de rapid.

Echipe de experţi legişti şi membri ai Rabinatului militar au sosit marţi la locul accidentului, pentru a prelua şi identifica rămăşiţele pământeşti ale celor şase militari aflaţi la bordul aparatului prăbuşit.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat că acest "dezastru este mare". "Este o zi dificilă pentru tot Israelul".

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici