Elita Rusiei primeşte un vaccin experimental încă din luna aprilie

  • Elita Rusiei a primit acces la un vaccin experimental la Covid-19 încă din luna aprilie
  • Directorii marilor companii ruseşti, dar şi miliardari şi oficiali guvernamentali au obţinut doze ale vaccinului dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova
  • Vaccinul Gamaleya, finanţat de statul rus, a fost inclus într-un proces de testare pe oameni, finalizat săptămâna trecută
3803 afișări
Imaginea articolului Elita Rusiei primeşte un vaccin experimental încă din luna aprilie
Numeroşi oameni de afaceri, miliardari, directori de companii şi oficiali guvernamentali au primit doze ale unui vaccin experimental, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, încă din luna aprilie, au dezvăluit surse apropiate proiectului, potrivit Bloomberg.
 
Rusia se află printre ţările care vor să lanseze imediat un vaccin împotriva Covid-19. Institutul Gamaleya a finalizat un proces de testare pe oameni, în care a fost implicat personal militar, însă rezultatele acestuia nu au fost publicate. Prima fază de testare a vaccinului pe oameni finanţat de statul rus a implicat 40 de oameni, iar în următoarea etapă grupul se va mări.
 
Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă Vladimir Putin sau alţi oficiali din administraţia prezidenţială au beneficiat de acest vaccin.
 
Se pare că ruşii se alfă într-un stadiu avansat al dezvoltării vaccinului, comparativ cu ţările vestice. Specialiştii spun că în luna august urmează o nouă rundă de teste, pe mii de oameni din Rusia, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, fiind de aşteptat ca vaccinul să fie distribuit la nivel naţional în septembrie.
 
Săptămâna trecută, ţări precum Canada, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, au acuzat Rusia că ar fi încercat să fure, cu ajutorul hackerilor, cercetările privind vaccinul. Oficialii ruşi au negat acuzaţiile.
 
Rusia a raportat peste 750.000 de cazuri de coronavirus, fiind pe locul patru în lume la acest capitol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici