Elveţia vrea să-şi amâne Ziua Naţională până la aniversarea de 40 de ani a lui Roger Federer

  • Parlamentul elveţian ia în calcul amânarea sărbătoririi în 2021 a Zilei Naţionale a Elveţiei cu o săptămână, până pe 8 august 2021, aceeaşi dată în care Roger Federer împlineşte 40 de ani.
  • Iniţiativa se bucură de sprijinul unor parlamentari dar şi de cel al fanilor elveţianului.
793 afișări
Imaginea articolului Elveţia vrea să-şi amâne Ziua Naţională până la aniversarea de 40 de ani a lui Roger Federer

Roger Federer

De peste 20 de ani fanii sportului elveţian au sărbătorit împreună realizările lui Roger Federer, care a rescris cartea recordurilor din tenisul mondial de-a lungul carierei sale legendare. Acum, elveţienii, o naţiune de peste opt milioane de locuitori, se pregătesc pentru cea mai mare sărbătoare a lor, în onoarea fostului nr. 1 mondial.

După cum scrie cotidianul elveţian Blick, Elveţia cântăreşte oportunitatea amânării Zilei Naţionale cu o săptămână, pînă pe 8 august 2021, aceeaşi zi cu cea în care sportivul elveţian îşi sărbătoreşte cea de 40-a aniversare a zilei de naştere.

Iniţiativa a prins aripi în momentul în care o parte din membrii parlamentului elveţian şi-au exprimat sprijinul pentru acest demers pe reţelele de socializare, acolo unde „armata” de fani a lui Federer s-a aliat masiv acestei idei.

Nu ar fi prima dată când Elveţia îşi onorează campionul, arătându-şi afecţiunea faţă de acesta.

Sportivul în vârstă de 39 de ani a devenit primul elveţian în viaţă în onoarea căruia a fost emis un timbru, în 2007, după triumful său de la Wimbledon, iar anul trecut, monetăria de stat elveţiană a emis chiar şi o monedă de argint de 20 de franci, dedicată lui Federer.

Înfiinţarea Confederaţiei Elveţiene a fost sărbătorită anual la 1 august din 1899, dar ea a devenit sărbătoare oficială doar din 1994, la 13 ani după naşterea lui Federer (8 augst 1981). La acel moment, adolescentul Federer era pe cale să devină campion naţional elveţian la toate categoriile de vârstă.

În prezent, numărul 6 în clasamentul ATP, sportivul face eforturi pentru a se reîntoarce în turneele ATP, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi, anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici