Emisarul ONU la Kiev avertizează cu privire la reflexe din Războiul Rece

Adjunctul secretarului general al ONU Jan Eliasson a avertizat miercuri, la Kiev, cu privire la tentaţia revenirii la reflexe din Războiul Rece şi i-a îndemnat pe ruşi şi ucraineni la dialog cu scopul de a găsi o soluţie paşnică la criză.

231 afișări
Imaginea articolului Emisarul ONU la Kiev avertizează cu privire la reflexe din Războiul Rece

Adjunctul secretarului general al ONU Jan Eliasson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că am încheiat Războiul Rece", a declarat Eliasson într-o conferinţă de presă. "Nu este în interesul nimănui să trezim fantome din trecut", a adăugat el, în urma unei întâlniri cu noul Guvern.

Oficialul de rang înalt a apreciat că este "în interesul tuturor" să se ajungă la un compromis în Crimeea, o peninsulă rusofonă din sudul fostei republici sovietice aflată de facto sub controlul forţelor ruse, şi a îndemnat Ucraina şi Rusia să se aşeze la masă şi să negocieze un "compromis paşnic".

"Nu este un joc în care unul pierde, iar altul câştigă. În lumea actuală, toţi ies perdanţi din conflicte", a continuat diplomatul suedez.

Eliasson a anunţat că adjunctul însărcinat cu Drepturile Omului al secretarului general al ONU Ivan Simonovici va efectua o vizită în Crimeea în weekend.

"Vom face tot ceea ce putem pentru ca să stabilim adevărul cu privire la încălcarea drepturilor omului şi crime şi mai grave", a mai anunţat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici