Emmanuel Macron le cere rivalilor politici să semneze un pact electoral împotriva extremei drepte

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, le cere rivalilor politici să semneze un pact electoral împotriva extremei drepte.
  • Alianţa ar trebui să se formeze de urgenţă pentru a participa la alegerile legislative anticipate.
  • Acestea au fost convocate de Macron.
Urmărește
473 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron le cere rivalilor politici să semneze un pact electoral împotriva extremei drepte

Emmanuel Macron le cere rivalilor politici să semneze un pact electoral împotriva extremei drepte

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă democratică împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen, potrivit Reuters.

Macron a spus că „mulţi dintre compatrioţii noştri şi liderii politici care nu se recunosc în febra extremistă” ar trebui să „construiască un nou proiect... o coaliţie care să guverneze, o coaliţie care să acţioneze în slujba francezilor şi pentru republică". Macron s-a angajat să ia o atitudine mai fermă în problemele de imigraţie, securitate şi justiţie, argumentând că soluţiile extremei drepte nu vor rezolva problemele şi nu vor face decât să distrugă statul de drept din Franţa.

Emmanuel Macron a convocat alegerile anticipate într-o mişcare surprinzătoare după ce partidul său a fost învins de extrema dreaptă la alegerile europarlamentare.

Alegerile vor avea loc pe 30 iunie şi pe 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici