Emmanuel Macron neagă că ar fi acceptat propunerea lui Vladimir Putin privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a negat joi că ar fi acceptat propunerea omologului său rus, Vladimir Putin, în legătură cu impunerea unui moratoriu privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa, adăugând că este important ca iniţiativa Kremlinului să nu fie pur şi simplu ignorată.

2122 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron neagă că ar fi acceptat propunerea lui Vladimir Putin privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa

Emmanuel Macron neagă că ar fi acceptat moratoriul propus de Vladimir Putin privind instalarea unor sisteme de rachete în Europa

Rusia a propus Statelor Unite şi altor ţări occidentale să instituie un moratoriu privind instalarea în Europa de sisteme de rachete cu raze intermediare şi scurte de acţiune, în urma anulării recent Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Macron, care s-a întâlnit joi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Franţa "nu a acceptat" propunerea Moscovei, în contextul în care dezvăluiri făcute de presa germană sugerau contrariul, relatează agenţia Reuters.

"Dar am considerat-o ca o bază pentru discuţii, nu ar trebui ca pur şi simplu să o ignorăm ... Să fim serioşi, vorbim despre securitatea Europei", a afirmat liderul francez.

Preşedintele Franţei vrea ca ţările europene să fie asociate unui acord care ar urma să înlocuiască Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

"Nu putem să delegăm securitatea noastră într-un acord bilateral în care niciun stat european nu ar fi parte semnatară. Este necesară implicarea europenilor în acest viitor tratat", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei întrevederi cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, informează cotidianul Le Figaro.

Pe de altă parte, Administraţia Vladimir Putin a transmis joi că Emmanuel Macron a transmis că este pregătit să negocieze asupra propunerii Rusiei de impunere a unui moratoriu privind instalarea unor noi sisteme de rachete în Europa după anularea Tratatului INF, relatează agenţia Interfax. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, potrivit agenţiei Tass, că preşedintele Vladimir Putin ar putea aborda această temă cu Emmanuel Macron în cursul întrevederii programate pe 9 decembrie la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
rusia,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici