Epidemie de febră Denga în Bangladesh. Cel puţin 200 de oameni au murit

Epidemia de febră Denga se răspândeşte rapid în Bangladesh, în sezonul ploios, sporind temerile că boala transmisă de ţânţari ar putea duce la un număr record de decese şi infecţii. Până în prezent au fost confirmate 200 de decese, potrivit Reuters.

310 afișări
Imaginea articolului Epidemie de febră Denga în Bangladesh. Cel puţin 200 de oameni au murit

Epidemie de febră Denga în Bangladesh. Cel puţin 200 de oameni au murit

Cel puţin 201 persoane au murit, mai mult de jumătate fiind locuitori ai capitalei Dhaka. Alte 37.000 de persoane au fost infectate în acest an, potrivit cifrelor oficiale.

Recordul privind decesele şi infectările a fost stabilit anul trecut. În 2022, virusul a făcut 281 de victime, iar 62.423 de persoane au fost infectate.

Spitalele din Bangladesh nu au spaţiu pentru pacienţii din ce în ce mai numeroşi. În paralel, Guvernul a lansat iniţiative pentru a limita răspândirea bolilor transmise de ţânţari.

În prezent, nu există un vaccin împotriva febrei Denga. Cu toate acestea, depistarea timpurie a bolii poate reduce numărul deceselor la mai puţin de 1% dintre bolnavi.

Febra Denga este o infecţie cauzată de un virus transmis de ţânţari. Printre simptomele acestei boli sunt febra, erupţiile cutanate şi durerile de cap, musculare şi articulare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici