Epidemie de pojar în Statele Unite

Cea mai mare epidemie de pojar izbucnită în Statele Unite din 1997 afectează 127 de persoane din 15 state, majoritatea victimelor nefiind vaccinate împotriva acestei boli contagioase, au declarat, miercuri, o serie de oficiali din domeniul medical.

1833 afișări
Imaginea articolului Epidemie de pojar în Statele Unite

Epidemie de pojar în Statele Unite

Epidemia s-a declanşat după ce mai mulţi turişti au contractat boala în străinătate, zece ţări semnalând cazuri similare, şi au revenit apoi în Statele Unite unde au infectat pe alţii, potrivit Centrului american de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC).

Pojarul nu mai este o boală endemică în Statele Unite graţie unui program de vaccinare demarat în 1963, autorităţile anunţând în 2000 că riscul transmiterii virusului a fost eradicat.

Oficialii americani din domeniul sanitar subiliniază importanţa imunizării copiilor pe fondul obiecţiilor formulate de diferite organizaţii religioase sau temerilor că vaccinurile ar putea duce la autism sau alte probleme de sănătate.

Autorităţile britanice au anunţat, luna trecută, că pojarul a redevenit o boală endemică în Marea Britanie pentru prima dată de la jumătatea secolului trecut din cauza refuzului părinţilor de a-şi vaccina copii.

"Principalul motiv pentru refuzul de a fi vaccinat este credinţa personală", a declarat Larry Pickering, medic în cadrul CDC.

"Până când nu se va obţine un mai bun control la nivel global, cazurile vor fi în continuare importate în Statele Unite iar epidemiile vor persista atâta timp cât vor exista comunităţi de persoane nevaccinate", a subliniat acesta.

Cea mai gravă şi recentă epidemie de pojar s-a manifestat în Statele Unite în perioada 1989-1991 când 55.000 au contractat boala, 123 dintre bolnavi decedând.

Aproximativ 250.000 de persoane mor anual în statele sărace din cauza acestei boli, în majoritate copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici