Erdoğan spune din nou că Suedia nu face suficient împotriva militanţilor kurzi pentru aderarea la NATO

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că guvernul de la Stockholm nu a luat suficiente măsuri împotriva militanţilor kurzi, ridicând o obiecţie anterioară la cererea Suediei de a adera la NATO.

539 afișări
Imaginea articolului Erdoğan spune din nou că Suedia nu face suficient împotriva militanţilor kurzi pentru aderarea la NATO

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Turcia va "încerca să faciliteze activitatea" de ratificare a aderării Suediei la NATO "atât timp cât omologii noştri ne abordează pozitiv", a declarat Erdoğan vineri reporterilor, potrivit Reuters.

Comentariile sale vin după ce luna trecută guvernul turc a înaintat candidatura de aderare a Suediei la NATO către parlamentul ţării pentru ratificare.

Erdoğan a cerut ca Stockholmul să ia măsuri împotriva "teroriştilor" kurzi care operează în Suedia, dar şi să relaxeze restricţiile privind vânzările de arme suedeze către Turcia, înainte de a da undă verde admiterii Suediei în Alianţa Nord-Atlantică.

Într-un zbor de întoarcere din Kazahstan, Erdoğan a salutat faptul că autorităţile suedeze au luat măsuri în ceea ce priveşte protestele organizate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, cu sediul în Suedia, precum şi în ceea ce priveşte embargourile asupra armelor pentru Turcia, dar nu şi în ceea ce priveşte activităţile PKK în Suedia.

De asemenea, Erdoğan a declarat că prioritatea parlamentului turc este acum bugetului de stat pentru anul 2024.

Atât Suedia, cât şi Finlanda au solicitat să adere la NATO în mai 2022, după invazia Rusiei în Ucraina. Finlanda s-a alăturat alianţei, în timp ce candidatura Suediei a fost blocată de Turcia şi Ungaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici