Iranienii aniversează ocuparea ambasadei SUA la Teheran în 1979, cerând încetarea focului în Fâşia Gaza

  • Mii de iranieni s-au adunat sâmbătă pe străzi pentru a marca aniversarea ocupării ambasadei SUA la Teheran în 1979, scandând "Moarte Americii" şi "Moarte Israelului".
  • Administraţia de la Teheran condamnă sprijinul acordat de Washington Israelului în cadrul războiului împotriva Hamas.
289 afișări
Imaginea articolului Iranienii aniversează ocuparea ambasadei SUA la Teheran în 1979, cerând încetarea focului în Fâşia Gaza

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Mitingul, care a fost convocat de stat, are loc în timp ce războiul dintre Israel şi Hamas a intrat în a patra săptămână. Aproximativ 1.400 de persoane din Israel au fost ucise şi peste 240 au fost luate ostatice după atacul surpriză al Hamas din 7 octombrie. Operaţiunea israeliană de represalii a ucis peste 9.000 de persoane în Fâşia Gaza, potrivit datelor oferite de autorităţile palestiniene.

Oamenii s-au adunat în faţa fostei ambasade americane din Teheran, iar unii au ars steaguri americane şi israeliene. Protestatarii au călcat în picioare imagini ale premierului israelian Benjamin Netanyahu şi ale preşedintelui american Joe Biden, informează AP.

Mitingul anual este un loc de manifestare a sentimentelor anti-occidentale.

Miercuri, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a criticat SUA pentru sprijinul acordat Israelului. El a cerut să se pună capăt războiului dintre Israel şi Hamas şi ca naţiunile majoritar musulmane să oprească cooperarea economică cu statul evreu.

Iranul este un susţinător cunoscut al grupărilor militante anti-israeliene, cum ar fi Hamas şi Jihadul Islamic palestinian, precum şi Hezbollah din Liban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici