Erdogan afirmă că nu are "niciun respect" faţă de justiţia germană şi critică dur atitudinea UE

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, referindu-se la decizia prin care difuzarea unui discurs al său a fost interzisă în Germania, că nu are "niciun respect" pentru justiţia germană, criticând UE pentru că nu denunţă menţinerea pedepsei capitale în SUA şi în alte ţări.

8786 afișări
Imaginea articolului Erdogan afirmă că nu are "niciun respect" faţă de justiţia germană şi critică dur atitudinea UE

Erdogan afirmă că nu are "niciun respect" faţă de justiţia germană şi critică dur atitudinea UE

Întrebat într-un interviu acordat postului german RTL despre posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia după tentativa de lovitură de stat, Erdogan a răspuns: "Este normal ca o astfel de hotărâre să fie luată de Parlamentul turc; dacă Parlamentul va lua o astfel de hotărâre, eu o voi promulga, deoarece pentru mine este dureros că am pierdut 240 de cetăţeni".

Erdogan a denunţat atitudinea Uniunii Europene, care a avertizat că, în cazul în care Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, negocierile pentru integrarea europeană vor fi oprite. "Europa de ce nu vede şi situaţiile din Statele Unite, Japonia, India sau China? De ce Europa se concentrează să fie preocupată atât de mult doar de situaţia din Turcia?", a spus Erdogan, conform publicaţiei Die Welt.

Preşedintele Turciei nu a trecut cu vederea nici decizia justiţiei germane prin care s-a interzis difuzarea unui discurs al său la un miting al simpatizanţilor desfăşurat la Koln după tentativa de lovitură de stat. Ca reacţie, Turcia l-a convocat pentru clarificări, la sfârşitul lunii iulie, pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei germane din Ankara.

"Ce fel de independenţă a justiţiei este aceasta!? O justiţie independentă trebuie să decidă în mod corect. Nu cred în justiţia germană şi, în această privinţă, nu am niciun respect faţă de justiţia germană", a insistat liderul de la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici