Video DECLARAŢIA ZILEI -Recep Tayyip Erdogan: Doresc să restabilesc relaţiile cu Rusia de la zero - interviu Tass - VIDEO

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Tass,că doreşte să restabilească relaţiile cu Rusia de la zero şi să reia cooperarea în unele sectoare, relatează Reuters online.

18161 afișări

În interviul acordat agenţiei Tass, Erdogan s-a referit în mod repetat la Putin folosind calificativele "dragul" sau "respectatul" Vladimir şi l-a numit prieten.

"Acestă vizită mi se pare o nouă piatră de hotar în relaţiile noastre bilaterale, pornind din nou de la zero", a declarat Erdogan pentru Tass.

"O nouă pagină va fi deschisă în ceea ce priveşte legăturile ruso-turce. Această nouă pagină va include cooperarea militară, economică şi culturală", a mai subliniat liderul turc.

Erdogan a acordat acest interviu în ajunul întâlnirii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în Sankt Petersburg, eveniment ce are rolul de a pune capăt unei perioade tensiontate după ce Turcia a doborât un avion rus în apropiere de graniţa cu Siria, în noiembrie 2015.

Rusia a impus Turciei sancţiuni economice, iar numărul de turişti ruşi care vizitează ţara a scăzut cu 87 la sută în prima jumătate a anului 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici