Erdogan cere Guvernului de la Bagdad şi kurzilor din Irak să ia măsuri împotriva PKK

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut marţi Guvernului irakian şi kurzilor din Irak să ia măsuri împotriva rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pentru a evita consecinţele unei posibile incursiuni a armatei turce în această ţară, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Erdogan cere Guvernului de la Bagdad şi kurzilor din Irak să ia măsuri împotriva PKK

Erdogan cere Guvernului de la Bagdad şi kurzilor din Irak să ia măsuri împotriva PKK

"Trebuie să adopte o poziţie clară, este în interesul tuturor", a declarat premierul, cerând facţiunilor kurde din Irak să "coopereze" cu Turcia, împotriva miilor de rebeli refugiaţi din munţii situaţi în nordul Irakului.

"Conducerea centrală irakiană şi cea a regiunii autonome din nordul Irakului trebuie să ridice un zid gros între ele şi organizaţia teroristă", respectiv PKK, a adăugat el.

Guvernul irakian a decis marţi să organizeze o reuniune de urgenţă, în urma ameninţărilor Turciei cu privire la o incursiune în nordul ţării, menită să elimine bazele rebele kurde, a anunţat biroul premierului.

"Premierul Nuri al-Maliki a convocat o reuniune a celulei de criză, marţi, 16 octombrie, pentru a discuta incidentele la frontiera dintre Irak şi Turcia", se arată într-un comunicat publicat în noaptea de luni spre marţi.

"Guvernul irakian încearcă toate metodele de rezolvare a tensiunilor cu ţara învecinată, Turcia, şi este îngrijorat cu privire la securitatea şi stabilitatea sa", se adaugă în comunicat.

De altfel, Guvernul de la Bagdad a invitat marţi Ankara la "negocieri urgente", în urma ameninţărilor Turciei, a anunţat un purtător de cuvânt oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici