Erdogan: Turcia este pregătită să coopereze cu Egiptul în legătură cu Gaza

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat miercuri că Turcia este pregătită să coopereze cu Egiptul pentru a reconstrui Gaza, în timpul primei vizite în această ţară din 2012.

448 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Turcia este pregătită să coopereze cu Egiptul în legătură cu Gaza

Sursa foto: Mediafax Foto

Erdogan şi omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, au susţinut miercuri o conferinţă de presă comună la Cairo, după discuţiile avute, făcând un pas important spre reconstruirea relaţiilor dintre puterile regionale, relatează Reuters.

Turcia este hotărâtă să intensifice discuţiile cu Egiptul la toate nivelurile pentru a stabili pacea şi stabilitatea în regiune, a spus Erdogan.

Relaţiile dintre Ankara şi Cairo s-au întrerupt în 2013, după ce Sisi, pe atunci şeful armatei egiptene, a provocat înlăturarea lui Mohamed Mursi, un aliat al Turciei, care devenise primul preşedinte egiptean ales în mod democratic cu un an înainte.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici