Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare pentru finanţare ilegală a campaniei electorale

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat miercuri de o curte de apel din Paris de finanţare ilegală a campaniei sale electorale din 2012, aceasta confirmând o decizie anterioară a unei instanţe inferioare.

1000 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare pentru finanţare ilegală a campaniei electorale

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare. Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare. Pedeapsa poate fi executată însă prin mijloace alternative, cum ar fi purtarea unei brăţări electronice, fără a merge la închisoare, relatează Reuters. Sarkozy primise o pedeapsă de un an de închisoare în 2021, însă a făcut apel.

Sarkozy, care a fost preşedinte între 2007 şi 2012, a rămas un personaj politic influent în rândul conservatorilor şi este în relaţii de prietenie cu preşedintele Emmanuel Macron.

El a negat întotdeauna acuzaţiile potrivit cărora partidul său, UMP, ar fi colaborat cu o firmă de relaţii publice, Bygmalion, pentru a ascunde adevăratul cost al campaniei sale.

În timpul unei audieri, Sarkozy a dat vina pe unii membri ai echipei sale de campanie: "Nu am ales niciun furnizor, nu am semnat nicio ofertă, nicio factură", a declarat el în faţa instanţei.

Procurorii susţin că Sarkozy a cheltuit 42,8 milioane de euro pentru campania din 2012, aproape dublu faţă de suma permisă de lege.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici