Erdogan: Unul dintre ucigaşii lui Khashoggi a spus într-o înregistrare audio că „ştie cum se taie"

Unul dintre ucigaşii jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, a fost auzit spunând că "ştiu cum se taie" pe înregistrarea audio pe care Turcia a pus-o la dispoziţia oficialilor americani şi europeni, a declarat vineri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relataeză Reuters.

4368 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Unul dintre ucigaşii lui Khashoggi a spus într-o înregistrare audio că „ştie cum se taie"

Erdogan: Unul dintre ucigaşii lui Khashoggi a spus într-o înregistrare audio "Ştiu cum se taie"

Erdogan a crticat de asemenea Riyadul pentru schimbarea versiunii cu privire la modul în care Khashoggi, un colaborator al Washington Post şi critic proeminent al prinţului Mohammed bin Salman, a fost ucis la consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie. Jurnalistul s-a deplasat acolo pentru a ridica nişte documente deoarece urma să se căsătorească.

Cazul a provocat o revoltă globală şi a afectat poziţia internaţională a moştenitorului coroanei saudite în vârstă de 33 de ani, conducătorul de facto al regatului. Senatul american a emis, joi, o rezoluţie critică la adresa preşedintelui Donald Trump pentru sprijinul său faţă de prinţul moştenitor, pe care l-a acuzat pentru crimă.

"Statele Unite, Germania, Franţa, Canada, toţi au avut ocazia să aasculte înregistrarea ... Omul spune clar:" Ştiu cum se taie ". Acest om este un soldat. Toate acestea se pot auzi pe înregistrările audio", a declarat Erdogan într-un discurs la Istanbul. Nu a oferit însă detalii suplimentare despre înregistrare.

Procurorul-şef din Istanbul a anunţat că Jamal Khashoggi a fost sufocat de ucigaşii săi în consulat, înainte ca trupul său să fie dezmembrat şi eliminat. Rămăşiţele sale nu au fost găsite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici