Eşec al unui test al sistemului american de apărare antirachetă

Sistemul de apărare antirachetă american a înregistrat un eşec în cadrul unui test organizat vineri deasupra Pacificului, nereuşind să intercepteze o rachetă balistică, a anunţat Pentagonul.

351 afișări
Imaginea articolului Eşec al unui test al sistemului american de apărare antirachetă

Eşec al unui test al sistemului american de apărare antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest sistem costisitor de interceptare a rachetelor, instalat la sol, a eşuat la toate testele la care a fost supus din 2008.

Obiectivul exerciţiului de vineri a fost de a obţine decolarea unei rachete de interceptare de la baza aeriană Vanderberg din California pentru anihilarea unei rachete balistice lansate de la poligonul militar american Kwajalein, din Insulele Marshall.

"Dar interceptarea nu a avut loc", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei de apărare împotriva rachetelor, Richard Lehner, într-un scurt comunicat.

"Responsabilii de program vor examina în detaliu cauza sau cauzele anomaliilor care au împiedicat o interceptare încoronată de succes", a adăugat el.

Sistemul de apărare antirachetă american a întâmpinat numeroase probleme tehnice şi testele sale au fost amânate după două eşecuri survenite în 2010.

Aproximativ 30 de rachete interceptoare sunt instalate în Alaska şi California, la un cost total de 34 de miliarde de dolari. Scopul lor este să contracareze o eventuală ameninţare nord-coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici