Estul Canadei, afectat de o furtună de zăpadă - FOTO

O furtună de zăpadă a afectat centrul şi estul Canadei duminică, perturbând traficul aerian şi legăturile între Ontario şi zona coastei atlantice.

939 afișări
Imaginea articolului Estul Canadei, afectat de o furtună de zăpadă - FOTO

Estul Canadei, afectat de o furtună de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ninsorile, care au început sâmbătă, în regiunile Toronto şi Ottawa (la sud de Ontario), au ajuns la Québec şi în provinciile de la coasta atlantică, până la Terra Nova. În buletinul de alertare, Environnement Canada a anunţat duminică faptul că ninsori însoţite de rafale de vânt puternice au condus la depunerea unui strat de zăpadă de până la 35 de centimetri până la prânz.

La Québec, compania electrică Hydro Québec a anunţat că un număr de câteva sute de clienţi au rămas fără curent duminică, la ora 21.00 GMT (23.00, ora României).

Ninsorile s-au oprit la miezul nopţii de duminică spre luni în majoritatea provinciilor din est, potrivit serviciilor meteorologice canadiene.

Traficul aerian a fost perturbat grav, sute de zboruri fiind anulate pe principalele aeroporturi de la Toronto, Ottawa, Montréal şi Halifax, au anunţat serviciile aeroportuare. Potrivit site-ului aeroportului Trudeau de la Montréal, majoritatea zborurilor către estul Canadei sunt anulate, iar aproape toate zborurile afişează întârzieri importante atât la plecare, cât şi la sosire.

Drumuri au fost parţial blocate, din cauza troienelor sau unor accidente, iar poliţia a anunţat mai multe ciocniri de vehicule în lanţ, cu zeci de răniţi.

Serviciile Securităţii Québecului au anunţat mai multe intervenţii şi condiţii dificle de trafic pe autostrada care asigură legătura între Montréal şi Québec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici