Eurodeputaţi români: Rusia nu ştie alt mod de operare decât agresiunea. Nu putem abandona Ucraina

„Nu putem abandona Ucraina” şi „Este datoria noastră să rămânem uniţi pentru a-l învinge pe Putin” sunt mesaje transmise de europarlamentari români la un an de la debutul invaziei militare ruse în Ucraina.

102 afișări
Imaginea articolului Eurodeputaţi români: Rusia nu ştie alt mod de operare decât agresiunea. Nu putem abandona Ucraina

Eurodeputaţi români: Rusia nu ştie alt mod de operare decât agresiunea. Nu putem abandona Ucraina

„Aşa a început nenorocirea acum un an. Rusia nu ştie alt mod de operare decât agresiunea. Tancul şi mitraliera, manipularea şi dezinformarea sunt folosite pe scară largă pentru a nimici oameni şi dorinţa lor de a fi liberi. Rusia a comis peste 70 de mii de crime de război, toate la ordinul acestui tiran - Putin. Pentru fiecare viaţă pierdută, criminalul trebuie să răspundă! Pentru fiecare destin frânt, criminalul trebuie judecat. Istoria îl va trimite la locul lui pe acest tiran. Astăzi însă este datoria noastră să rămânem uniţi pentru a-l învinge! Printre cei care şi-au pierdut viaţa în acest război absurd sunt şi mulţi români din Ucraina. Să ne rugam pentru sufletul acestor oameni nevinovaţi omorâţi doar pentru că aşa a decis regimul tiranic de la Kremlin”, transmite europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.

La rândul său, eurodeputatul PNL Siegfried Muresan mulţumeşte ucrainenilor pentru lupta pe care o duc.

„Se împlineşte astăzi un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Un an de când cetăţenii ucraineni duc o luptă eroică, apărând teritoriul ţării lor şi apărând, totodată, valorile noastre europene. Un an de când Rusia a pornit pe calea eşecului: eşec militar, eşec politic, eşec moral, eşec economic. Rusia va pierde, Ucraina va câştiga, Europa va câştiga. Fiindcă ucrainenii nu se vor opri din a lupta, iar noi, Uniunea Europeană, nu ne vom opri din a-i ajuta”, continuă Mureşan.

Un mesaj similar are şi europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

„Un atac care a pus sub semnul întrebării valorile şi regulile care asigurau pacea şi stabilitatea pe continentul nostru. Răspunsul dat de lumea democratică şi solidaritatea arătată de Uniunea Europeană şi de cetăţenii săi au fost extraordinare şi au demonstrat că împotriva tiraniei putem să oferim un răspuns comun, coerent şi puternic. (...) Nu putem abandona Ucraina. Suntem aici pentru a ajuta. Ucraina nu luptă doar pentru ea însăşi, luptă pentru valorile şi principiile noastre democratice. La fel o fac şi fraţii noştri din Republica Moldova. Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiţionat. Obţinerea statutului de ţări candidate la UE permite acestor două state să treacă prin reforme majore care să asigure dezvoltarea democraţiilor şi economiilor lor la nivelul standardelor şi cerinţelor europene. Răspunsul nostru faţă de actul de barbarism comis de Federaţia Rusă trebuie să fie unul fără echivoc. Nu ne permitem să facem niciun pas înapoi pentru că singura cale spre pace poate fi găsită doar atunci când regimul de la Moscova va înţelege că nu mai poate obţine nimic în plus”, scrie pe Facebook Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
mureşan,
negrescu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici