- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (24.03.2018, 14:14)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurostat: Două regiuni sărace din România domină topul scăderii numărului de locuri de muncă ocupate din UE
România apare în topul regiunilor cu cele mai mari scăderi a gradului de ocupare a forţei de muncă din UE, cu Moldova (-3,8%) şi Oltenia (-3%). La polul opus, în topul regiunilor cu cea mai mare creştere a ocupării forţei de muncă au fost Polonia (+4,8%) şi Spania (+4,7%), arată un studiu Eurostat
Urmărește
2651 afișări
Eurostat: Două regiuni din România domină topul scăderii numărului de locuri de muncă ocupate din UE
La nivelul Uniunii Europene, ocuparea forţei de muncă a crescut cu 1,2% în 2016.
În UE, cele mai mari scăderi a locurilor de muncă pe regiuni au fost înregistrate în Nord-Est Moldova (-3,8%) şi Sud-Vest Oltenia (-3,0%), urmate de regiunea Wielkopolskie din Polonia (-2,5%), Severoiztochen din Bulgaria (-2.3%) şi Śląskie din Polonia (-2.2%).
Potrivit Eurostat, 231 (84%) din regiunile Uniunii Europene au înregistrat o creştere a numărului de locuri de muncă în 2016. În alte 32 de regiuni, numărul persoanelor angajate a scăzut, iar în alte 12 locurile de muncă au rămas stabile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Dintr-o dată am auzit împușcături”: Trump oferă detalii despre aparenta tentativă de asasinat. Ce spune despre suspect
-
Ion Cristoiu: Klaus Iohannis ar trebui să demisioneze. Oricum nu mai are ce face la Cotroceni
-
Rafila: Avem digitalizate 19 spitale, unul singur este însă operaţional
-
Lovitură pentru oficialii de top din Georgia: SUA anunţă sancţiuni pentru subminarea democraţiei
Cele mai ridicate rate de creştere a ocupării forţei de muncă au fost înregistrate în regiunea Ciudad Autónoma de Melilla, din Spania (+ 4,8%), şi în regiunile poloneze Pomorskie şi Warmińsko-Mazurskie (ambele +4,7%), în Podkarpacie (+ 7,9%) şi Opolskie (+ 5,9%).
În 21 de regiuni din UE, creşterea ocupării forţei de muncă a depăşit 3%. Şase dintre aceste regiuni au fost amplasate în Polonia şi în Regatul Unit, două în Italia şi Spania şi câte una în Ungaria, Portugalia, Cipru, Malta şi Slovacia. În aceste regiuni, ocuparea forţei de muncă a crescut cu un total de 604.000 de persoane.
În 32 de regiuni ale UE (11% din regiuni), numărul persoanelor angajate a scăzut în 2016. În 17 din aceste regiuni numărul angajaţilor a scăzut cu mai mult de 1%. Şase dintre acestea au fost situate în Polonia, patru în Regatul Unit, trei în România, două în Bulgaria şi câte una în Grecia şi Italia. Ocuparea forţei de muncă a scăzut cu 278.000 de persoane în aceste 20 de regiuni.
Cel mai mare număr de persoane angajate s-a înregistrat în Inner London - vest.
„Numărul populaţiei ocupate împărţit la populaţie poate indica diferite situaţii demografice şi de pe piaţa forţei de muncă din diferite regiuni (diferenţe în populaţia activă şi rata şomajului) şi arată fluxurile de navetă către sau din anumite regiuni, deoarece statisticile privind ocuparea forţei de muncă se bazează pe rezidenţă. Acest indicator poate explica unele variaţii ale PIB pe cap de locuitor”, notează autorii studiului.
În ansamblu, în Uniunea Europeană, raportul de ocupare pe locuitor este de 45%. În 10 regiuni, acesta depăşeşte 60%, cu cele mai mari procente din Inner London - vest (169%), Luxemburg (72%), Praga şi Bratislava (ambele 71%).
„Aceste date privind ocuparea forţei de muncă la nivel regional sunt elaborate pe baza conturilor naţionale”, precizează Eurostat - biroul de statistică al Uniunii Europene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Financial Times: UE caută alternative urgente fără SUA pentru finanțarea Ucrainei. Planul G7 privind utilizarea activelor rusești a eșuat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Citește și: Spaniolii îl caută pe Carles Puigdemont în Finlanda. Mandat internaţional de ARESTARE pe numele său, după ce alţi cinci lideri catalani au fost arestaţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care au fost ultimele cuvinte auzite de echipajul submersibilului Titan înainte de implozie? Noi detalii ies la iveală
S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Motivul pentru care Victor Slav a părăsit-o pe Selina. Ce s-a întâmplat la Asia Express 2024, de fapt
CANCAN.RO
Cum se face corect și sănătos carnea la grătar. Dr. nutriționist Mihaela BILIC a dezvăluit secretul
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:43
Rafila: Avem digitalizate 19 spitale, unul singur este însă operaţional
-
astăzi, 10:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 937. ISW: Armata ucraineană are nevoie de o creştere a armelor mecanizate pentru a spori capacităţile de luptă / Marea Britanie nu va permite Ucrainei să lovească ţinte din Rusia fără acordul SUA