Eurostat: Peste patru milioane de cetăţeni ucraineni s-au refugiat în UE

Peste patru milioane de refugiaţi ucraineni s-au refugiat în UE după izbucnirea războiului din Ucraina, cei mai mulţi aflându-se în Germania şi în Polonia, potrivit datelor Eurostat.

140 afișări
Imaginea articolului Eurostat: Peste patru milioane de cetăţeni ucraineni s-au refugiat în UE

Eurostat: Peste patru milioane de refugiaţi ucraineni s-au refugiat în UE

Peste 4,2 milioane de refugiaţi din Ucraina au solicitat azil temporar în UE până la sfârşitul zilei de 31 octombrie, potrivit unui raport al Eurostat.

Eurostat a constatat că un total de 1.215.365 de persoane au cerut refugiu în Germania şi 960.620 în Polonia.

Republica Cehă a primit 364.450 de refugiaţi, iar Italia are 161.660 de persoane. În România au căutat refugiu 142.340 de ucraineni.

Datele mai arată că 46,4% dintre refugiaţi sunt femei, iar 33,4% sunt copii.

Raportul Eurostat nu include date din Marea Britanie. Autorităţile britanice au anunţat în august că aproximativ 174.000 de persoane s-au mutat în Marea Britanie în cadrul programelor iniţiate de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici