Poliţiştii din Spania au găsit 7,5 tone de cocaină, ascunse în ton congelat

  • Cantitatea de 7,5 tone de cocaină a fost găsită ascunsă în ton congelat în portul iberic Vigo de poliţiştii spanioli care au confiscat drogurile.
  • Potrivit poliţiei spaniole, tonul urma să fie distribuit în Europa, scrie marţi Reuters.
244 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Spania au găsit 7,5 tone de cocaină, ascunse în ton congelat

În prima operaţiune a poliţiştilor spanioli s-au descoperit 7,5 tone de cocaină ascunse în ton congelat.

Aceasta a fost cea mai mare captură de droguri din istoria Galiciei, regiunea atlantică a cărei coastă accidentată şi cea mai lungă din Spania a fost folosită de zeci de ani pentru contrabanda cu droguri, a declarat poliţia.

Într-o a doua operaţiune, poliţia a găsit, de asemenea, 3,5 tone de cocaină ascunse în containere de transport maritim în portul Valencia.

În total, 20 de persoane aparţinând unor organizaţii de origine balcanică au fost arestate, a declarat poliţia, în ceea ce a descris drept o „lovitură majoră” dată uneia dintre cele mai puternice reţele de distribuţie din Europa.

Reţeaua de contrabandă a înfiinţat o companie de import pentru a comercializa la nivel internaţional peşte congelat şi fructe de mare, precum şi pentru a investi în proprietăţi imobiliare, a declarat poliţia.

Aceasta a precizat că, în timpul lunilor de supraveghere, ofiţerii săi au stabilit că firma îşi acoperea implicarea în contrabanda cu droguri, trimiţând un flux voluminos de containere pe mare de la o varietate de companii la origine, având întotdeauna ca destinaţie Peninsula Iberică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici