Evacuare cu scandal la Barcelona. Poliţiştii, atacaţi cu pietre, fumigene şi rachete de semnalizare

  • Trupele speciale ale Poliţiei spaniole au evacuat joi un grup de ocupanţi ilegali din două clădiri din Barcelona.
  • Imobilele erau ocupate de mai mulţi ani, iar evacuarea s-a făcut în urma unui ordin judecătoresc.
  • Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre, fumigene şi rachete de semnalizare.
251 afișări
Imaginea articolului Evacuare cu scandal la Barcelona. Poliţiştii, atacaţi cu pietre, fumigene şi rachete de semnalizare

Evacuarea a început înainte de răsărit, iar poliţiştii s-au apropiat de clădiri mergând în interiorul unei cuşti metalice pentru a se proteja de pietrele, fumigenele şi rachetele de semnalizare aruncate de ocupanţii ilegali, potrivit Reuters.

Ofiţerii au spart uşile pentru a intra în clădiri şi pentru a-i scoate pe ocupanţii acestora. În timpul operaţiunii, un protestatar s-a agăţat de o frânghie pe faţada unei clădiri. Şapte persoane au fost arestate.

Cazul a stârnit interesul opiniei publice din întreaga Spanie. Clădirile sunt situate într-un cartier bogat din Barcelona, iar ocuparea lor ilegală a fost folosită de partidele conservatoare şi de extremă-dreapta pentru a pune la îndoială siguranţa oraşului în perioada premergătoare alegerilor locale de la începutul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici