Execuţia unor ostatici, simulată într-o tabără pentru elevi din Franţa

Primăria din Colombes (în apropiere de Paris) a depus plângere împotriva a patru animatori de la una dintre taberele sale pentru elevi, pe care îi acuză că au simulat execuţia unor ostatici, un bărbat fiind văzut în genunchi, cu un cuţit la gât şi înconjurat de falşi călăi.

104 afișări
Imaginea articolului Execuţia unor ostatici, simulată într-o tabără pentru elevi din Franţa

Execuţia unor ostatici, simulată într-o tabără pentru elevi din Franţa

Faptele, dezvăluite de municipalitate vineri, datează din august, din timpul unei tabere organizate pe insula bretonă Groix, din vestul Franţei.

Conform Primăriei, cei patru agenţi s-au fotografiat în timp ce simulau execuţia unor ostatici, în scenarii inspirate de imaginile difuzate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

"Am depus plângere joi. Ei au fost suspendaţi din funcţii şi a fost demarată o procedură disciplinară", a declarat vineri primarul din Colombes, Nicole Goueta, membră a partidului de dreapta UMP.

Potrivit primarului, serviciile municipale pregăteau o expoziţie de fotografii din tabere organizate de oraş şi au descoperit, printre imaginile de pe un stick USB predat de agenţii incriminaţi, aproximativ 20 de fotografii în care puteau fi văzuţi simulând acte de tortură şi de barbarie.

Deocamdată nu se ştie dacă cei 45 de copii din tabără, cu vârste cuprinse între opt şi 12 ani, au asistat la această scenă.

În una dintre fotografii poate fi văzut unul dintre ei aşezat pe jos, în colţul unei camere, în timp ce părea speriat. "Dar deocamdată nu putem şti dacă se temea pentru că viziona o scenă violentă sau pentru că fusese pedepsit", a precizat Goueta.

"Justiţia va trebui să stabilească dacă aceşti agenţi se încadrează în tezele islamismului radical", a adăugat ea.

Acest caz intervine într-un context sensibil în Franţa. Multiplicarea înregistrărilor video difuzate de gruparea Stat Islamic, în care sunt prezentate execuţiile unor ostatici, generează temeri privind ameninţarea fenomenului de radicalizare asupra ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici