Există mai mulţi miliardari ca niciodată. Taylor Swift, pe lista bogaţilor lumii

Există mai mulţi miliardari ca niciodată. În lume există 2.781 de persoane cu averi care depăşesc 1 miliard de dolari, o creştere de 141 faţă de 2023, potrivit clasamentului realizat de Forbes, cu Taylor Swift printre cei care au intrat pe listă, scrie The Guardian.

647 afișări
Imaginea articolului Există mai mulţi miliardari ca niciodată. Taylor Swift, pe lista bogaţilor lumii

Există mai mulţi miliardari ca niciodată. Taylor Swift, pe lista bogaţilor lumii

De asemenea, miliardarii au o avere colectivă mai mare ca niciodată, cu active estimate la 14,2 mld. dolari, o creştere de 2 mld. dolari faţă de 2023 şi mai mult decât PIB-ul oricărei ţări, cu excepţia SUA şi a Chinei.

Averea colectivă a miliardarilor a crescut cu 120% în ultimul deceniu.

„A fost un an uimitor pentru cei mai bogaţi oameni din lume, cu mai mulţi miliardari decât oricând înainte", a declarat Chase Peterson-Withorn, editor Forbes.

Militanţii pentru egalitate au declarat că „averea uluitoare" acumulată de super-bogaţi ar trebui să ducă la eforturi urgente „pentru a răspândi această bogăţie în mod mai egal, proporţional şi eficient".

Taylor Swift este unul dintre cei 265 de nou-veniţi care figurează pe lista Forbes din acest an. Swift, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la această bornă cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, în urma turneului său Eras şi a concertului său cinematografic care a bătut recorduri.

Cea mai bogată persoană de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, ajungând la 233 de miliarde de dolari. Elon Musk se află pe locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, o creştere de 8% faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici