Experiment chimic încheiat tragic la Moscova: Un profesor şi cinci elevi răniţi

Un profesor şi cinci copii de zece ani au fost răniţi într-o explozie produsă, miercuri, în timpul unui experiment de chimie la Muzeul de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova, au spus autorităţile locale.

1061 afișări
Imaginea articolului Experiment chimic încheiat tragic la Moscova: Un profesor şi cinci elevi răniţi

Experiment chimic încheiat tragic la Moscova: Un profesor şi cinci elevi răniţi (Imagine: Shutterstock)

Incidentul s-a produs în momentul în care profesorul de chimie făcea, împreună cu elevii, un experiment cu flacără, printr-o reacţie chimică.

O sticlă cu substanţe chimice a explodat, a precizat o sursă din poliţie, citată de RIA Novosti.

"În timpul evenimentului, ceva a mers prost, probabil a fost o încălcare a normelor de siguranţă. În consecinţă, şase persoane au fost rănite", a spus sursa citată.

Profesorul, aflat în stare gravă, a fost luat cu un elicopter. Copiii au fost transportaţi la spital cu ambulanţe, potrivit aceleiaşi surse.

O comisie de anchetă din Rusia, care a demarat cercetările, a deschis o anchetă pentru încălcarea regulilor de manipulare a materialelor explozive, a produselor inflamabile şi pirotehnce, potrivit Itar - Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici