Expert: Câţi suedezi s-au imunizat prin îmbolnăvire ca urmare a strategiei "imunizării de turmă". "Cei mai mulţi nici nu observă că au COVID"

  • Johan Giesecke este unul dintre cei mai importanţi epidemiologi din Suedia
  • Acesta a afirmat pentru Expressen că strategia de imunizare adoptată de autorităţile de la Stockholm începe să-şi arate rezultatele
  • Acesta estimează că între 500.000 şi 600.000 locuitori ai capitalei Stockholm s-ar fi imunizat împotriva coronavirusului
5482 afișări
Imaginea articolului Expert: Câţi suedezi s-au imunizat prin îmbolnăvire ca urmare a strategiei "imunizării de turmă". "Cei mai mulţi nici nu observă că au COVID"

Câţi suedezi s-au imunizat prin îmbolnăvire ca urmare a strategiei "imunizării de turmă": "Cei mai mulţi nici nu observă că au COVID"

O jumătate de milion de locuitori ai capitalei suedeze Stockholm, din totalul de un milion (circa două milioane dacă vorbim şi despre zona metropolitană), ar putea fi deja imuni împotriva coronavirusului. Este afirmaţia unui renumit epidemiolog suedez, Johan Giesecke, fost epidemiolog şef al ţării nordice, precum şi preşedinte al Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor.
 
"Cred că ne descurcăm bine şi sunt din ce în ce mai mulţi oameni care arată asta. Tot mai mulţi factori indică faptul că jumătate de milion de locuitori din Stockholm au avut această boală. Cei mai mulţi oameni nici nu observă că au boala", a spus Giesecke.
 
18.640 îmbolnăviri cu coronavirus şi 2.194 decese a raportat Suedia până acum, mai mult decât vecinele Danemarca şi Norvegia la un loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici